Bezoeken: 2

Winter

Bad Kleinkirchheim

Het ski-gebied Bad Kleinkirchheim is op twintig minuten rijden vanuit Döbriach gelegen. Je kunt er zelf met de auto naartoe rijden of je maakt gebruik van de gratis ski-bus die tweemaal daags vanuit Döbriach vertrekt.

Bad Kleinkirchheim beschikt over 103 kilometer aan piste en 29 liften. Een mooi uitzichtpunt is de top van de Wiesernock, die je met de 4-persoons stoeltjeslift Millstättersee kunt bereiken. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op de Millstättersee, vandaar dezelfde benaming voor deze populaire stoeltjeslift.

Er zijn 4 skischolen en een kleuterskischool, dus jong en oud wordt hier goed opgevangen. Ook zijn er genoeg skiverhuurstations waardoor er voldoende aanbod is. Voor meer informatie, kijk hier

Top Skipas!

voordeelpas voor Kärnten en Osttirol

– 31 skigebieden
– 891 piste kilometer
– 274 kabelbanen/liften

Kijk voor meer voordeel op de website van:

Topskipass

Sportberg Goldeck

De Goldeck is een kleinschalig maar zeer aantrekkelijk skigebied met 25 km skipiste, waarvan 8 km blauwe, 9,5 km rode en 7,5 km zwarte pistes.

Het is een freeridegebied met 50 hectare poedersuikerhellingen, het Goldeck Snowpark, een toer skipiste en nog veel meer wachten erop om ontdekt te worden. In het kinderland worden de skisterren van morgen vakkundig begeleid, en voor een gezellige tussenstop zijn er talrijke uitnodigende hutten aanwezig.

Er zijn 7 liften aanwezig, waarvan 1 kabelbaan, 2 stoeltjesliften, 2 T-bar liften en 2 kinderliften.

Bijzonderheden: 50 ha freeride-gebied, snowpark, comfortabel skidepot, een bergsportwinkel “Vertical Lifestyle” met verhuur van toerski’s en sneeuwschoenen, een toerski-natuurpad met lawine-oefeningen, sneeuwschoenwandelpaden, langlaufloipe, rodel- en glijmogelijkheden.

Het 50 hectare grote freeride-gebied biedt off-piste rijders fantastische omstandigheden.

De Goldeck is makkelijk binnen een halfuurtje te bereiken, rij vanaf Döbriach richting Spittal an der Drau en vanuit het centrum wordt u met doorverwijsborden heel makkelijk naar de parkeerplaats bij de liften verwezen.

Voor meer informatie kijk hier

Skigebied Gerlitzen

Het enige gecertificeerde skigebied in Karinthië voor (her)beginners is de Gerlitzen omdat deze is onderscheiden met de “Welcome Beginners” award.

De Gerlitzen ligt in de buurt van Villach.

Voor families is het een ideaal skigebied. De kinder- en sneeuwbeerterreinen, drie grote oefenweiden en de verzorging door de skischool en skiverhuur zorgen voor optimale omstandigheden.

Pistekilometers: 40 (12 km blauwe, 25 km rode, 3 km zwarte pistes)
Liften: 15 (1 kabelbaan, 7 stoeltjesliften, 3 T-barliften en 4 kinderliften)
Afstand tot de Millstätter See: 25 km (dik halfuurtje rijden vanuit Döbriach).

Voor meer informatie kijk hier

Voor nog meer uitgebreidere informatie over de verschillende skigebieden in de buurt van de Millstättersee kunt u deze link volgen.

Skiruimte, praat- en spelkamer

In de winterperiode kun je in onze skiruimte terecht voor het ophangen van alle materialen en het drogen van schoenen. Maar er is ook de mogelijkheid voor het nuttigen van een kop koffie, frisdrank of een alcoholische versnapering. Gezellig even bijpraten? Dat kan in onze kleine gemeenschappelijke ruimte, waar ook de mogelijkheid is om een bordspelletje te spelen. Gezellig toch?