Weergaven: 199

Over ons

Wat leuk dat je onze website bezoekt!

Wij zijn Edward en Miriam en hebben onze droom om een appartementenhuis te beginnen in ons lievelingsland Oostenrijk waar kunnen maken. We zijn er inmiddels in geslaagd om vijf appartementen te realiseren in Döbriach. Wij hebben ons gericht op de 5 zintuigen horen, zien, voelen, ruiken en proeven, vandaar de naam Ferienhaus Fuenf Sinne.

Bij ons staat natuurbeleving via al deze zintuigen centraal voor jong en oud. We doen er alles aan onze gasten een plek te bieden, waar men zich thuis voelt en waar men zich voor even over kan geven aan de verwonderende rustgevende invloed van de natuur, ieder op zijn eigen wijze; in de bergen, aan het water of in de sneeuw.  Hier in Döbriach aan de Millstättersee zijn alle facetten volop aanwezig.

Hallo, ik ben Edward

Ik ben ruim 22 jaar werkzaam geweest bij de gemeentelijke overheid. Ik hield mij bezig op het vlak van de documentaire informatievoorziening, digitale archivering, digitalisering etc.

Ik ben na mijn militaire dienstplicht die ik op mijn 18e al vervuld heb, door de jaren heen bij verschillende werkgevers werkzaam geweest. Uiteindelijk werd pas duidelijk welke richting voor mij de juiste was toen ik bij een bekende fotorolletjesfabriek op het technische tekeningenarchief terecht kwam. Daar ging de archiefwereld voor mij open. Ik ben vervolgens alle benodigde beroepsopleidingen in dit vakgebied gaan volgen. Mijn laatste opleiding was aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) met de studie Media, Informatie en Communicatie en de minor Archivistiek B. 

In mijn vrije tijd hou ik erg van wandelen in de natuur en genieten van de vrijheid die je daar echt kunt beleven, de rust, de geuren, de dieren, geluiden om je heen. Dat heeft mij gedurende de coronatijd heel veel goed gedaan. Weinig mensen om je heen, de pure natuur beleven, en juist op dat soort momenten ga je nadenken over waar je staat en wat je eigenlijk het liefste zou willen doen in de toekomst en wat je zeker niet meer zou willen doen.

Niet alleen wandelen is een passie, maar creatief vaardig zijn is ook iets waar ik mij heel graag mee bezig kan houden. En dat kan van alles zijn, schilderen of het bouwen van een houten scheepsmodel. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met allerlei klussen in huis, en dat is een voordeel als er een verbouwing om de hoek komt kijken.

Hai,

Wat leuk dat ik me aan je voor mag stellen. Ik ben Miriam, maar iedereen noemt me Mir. Ik ben opgegroeid in Brabant. Ik wist al op jonge leeftijd dat ik in de hulpverlening wilde gaan werken. Na mijn opleiding ben ik dan ook gelijk op een kindertehuis aan de slag gegaan. Toen we in 2001 naar Zeeland zijn verhuisd heb ik op de dagbehandeling 6-12 jaar een mooie tijd gehad om vervolgens als vestigingsmanager binnen de kinderopvang de uitdaging aan te gaan. Gelukkig mocht ik daar ook op de groep werken, want mijn grootste passie is het werken met kinderen en ouders. Nu klinkt dit als een vlekkeloos werkverleden, maar dat is niet helemaal het geval. Ik heb zeker moeilijke periodes gekend. Van nature ben ik iemand die hoge eisen aan zichzelf stelt, alles graag goed wil doen en dat heeft de nodige stress opgeleverd. In die periode heb ik de magische waarde van de natuur leren kennen. Wat kan ik daar tot rust en ontspanning komen, zo fijn. In Oostenrijk bleek dat nog sterker te werken; rugzak op en erop uit. Hoofd leeg, genieten van alles om me heen, actief bezig zijn. Zo werd het verlangen om hier ooit te gaan wonen steeds groter. Een droom is ontstaan.

Ik ben over het algemeen een bezige bij. In mijn vrije uren ben ik graag met mijn handen bezig; schilderen, meubels opknappen, klussen in huis als ik mijn creativiteit er maar in kan leggen. Met Edward trek ik er graag op uit in de natuur. Zo konden we vele uren op zoek gaan naar zwijnen of herten en de beloning als je die dan ziet is geweldig. Bergwandelen is mijn grootste passie, dan voel ik me echt gelukkig.

Daarnaast wordt ik ook erg blij van kinderen, ik vind het heerlijk met ze te spelen, dollen, een veilig gevoel te geven en wat je daar voor terug krijgt is van onschatbare waarde. Dit is in een notendop wie ik ben.

Je adem die zwaarder wordt zodra je volbepakt het steile bergpad beklimt

Het zweet wat zich langs je oogwimpers een weg naar beneden baant

De onregelmatige rotsbodem die je voeten laat balanceren

De geuren van mossen en dennen als je door het bos loopt

Die ene straal zonlicht die de warmte op je gezicht laat neerdalen

De koude ochtendmist die je neus laat lopen

De aanblik van de bergen en de natuur om je heen

De stilte die je letterlijk kunt horen eenmaal op grotere hoogten

De smaak van het frisse water uit een kleine bergbeek

Dat alles bij elkaar geeft het intense gevoel van geluk weer