Over ons

Hoi, ik ben Edward,

Ik ben ruim 22 jaar werkzaam geweest in de informatievoorziening bij een woningcorporatie en daarna bij twee Zeeuwse gemeenten. Ik hou erg van wandelen in de natuur, tijdens de Coronatijd heb ik veel gewandeld langs de kustlijn, duinen en bossen om maar zoveel mogelijk in beweging te blijven. Ik wandel graag door de bossen en de natuurgebieden die de Zeeuwse kust te bieden heeft. Ik kan hier urenlang van genieten, weg uit de drukte en genieten van de rust om me heen. De wandelsport in het algemeen beoefen ik het liefst in de bergen. Dat is mijn grootste passie.

Als beoefenaar van een hobby ben ik geen standvastig persoon, ik ben breed geïnteresseerd in alles wat maar met creativiteit te maken heeft. Het bouwen van een houten scheepsmodel vond ik erg uitdagend en het is me ook gelukt, als onderdeel van een periode waar ik wilde stoppen met roken. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met handboogschieten, weer iets heel anders, maar erg leuke sport, helaas heeft Corona hier ook roet in het eten gegooid, waardoor deze sport al een tijdje aan de kant ligt. Ik neem deze passie wel mee naar Oostenrijk. Ik weet niet of je het een hobby kunt noemen, maar surfen op het internet en het volgen van allerlei nieuwe technologische ontwikkelingen vind ik erg interessant, dus ik zit ook graag achter de PC, Laptop, iPad, smartphone, hoe je het ook noemen wilt. Ik zal me in ieder geval nooit vervelen. Een laatste “hobby” die ik wil noemen is klussen in huis, ik draai mijn handen er niet voor om. In de 20 jaar die wij in Domburg wonen, heb ik samen met Miriam erg veel opgeknapt in ons eigen huis. We hebben er een mooi stulpje van gemaakt. En daar ben ik trots op! 

Hai,

Wat leuk dat ik me aan je voor mag stellen. Ik ben Miriam, maar iedereen noemt me Mir. Ik ben opgegroeid in Brabant. Ik wist al op jonge leeftijd dat ik in de hulpverlening wilde gaan werken. Na mijn opleiding ben ik dan ook gelijk op een kindertehuis aan de slag gegaan. Toen we in 2001 naar Zeeland zijn verhuisd heb ik op de dagbehandeling 6-12 jaar een mooie tijd gehad om vervolgens als vestigingsmanager binnen de kinderopvang de uitdaging aan te gaan. Gelukkig mocht ik daar ook op de groep werken, want mijn grootste passie is het werken met kinderen en ouders. Nu klinkt dit als een vlekkeloos werkverleden, maar dat is niet helemaal het geval. Ik heb zeker moeilijke periodes gekend. Van nature ben ik iemand die hoge eisen aan zichzelf stelt, alles graag goed wil doen en dat heeft de nodige stress opgeleverd. In die periode heb ik de magische waarde van de natuur leren kennen. Wat kan ik daar tot rust en ontspanning komen, zo fijn. In Oostenrijk bleek dat nog sterker te werken; rugzak op en erop uit. Hoofd leeg, genieten van alles om me heen, actief bezig zijn. Zo werd het verlangen om hier ooit te gaan wonen steeds groter. Een droom is ontstaan.

Ik ben over het algemeen een bezige bij. In mijn vrije uren ben ik graag met mijn handen bezig; schilderen, meubels opknappen, klussen in huis als ik mijn creativiteit er maar in kan leggen. Met Edward trek ik er graag op uit in de natuur. Zo konden we vele uren op zoek gaan naar zwijnen of herten en de beloning als je die dan ziet is geweldig. Bergwandelen is mijn grootste passie, dan voel ik me echt gelukkig.

Daarnaast wordt ik ook erg blij van kinderen, ik vind het heerlijk met ze te spelen, dollen, een veilig gevoel te geven en wat je daar voor terug krijgt is van onschatbare waarde. Dit is in een notendop wie ik ben.