Over ons

Hallo, ik ben Edward

Ik ben ruim 22 jaar werkzaam geweest bij de gemeentelijke overheid. Ik hield mij bezig op het vlak van de documentaire informatievoorziening, digitale archivering, digitalisering etc.

Ik wist als kind nog niet wat ik wilde worden later. Ik kon gewoon geen keuze maken voor een specifiek beroep zoals sommigen dat juist wel goed kunnen. En dat heeft heel lang geduurd. Ik ben na mijn militaire dienstplicht die ik op mijn 18e al vervuld heb, door de jaren heen bij verschillende werkgevers werkzaam geweest. Uiteindelijk werd pas duidelijk in welke richting ik zou gaan toen ik bij een bekende fotorolletjesfabriek op het technische tekeningenarchief terecht kwam. Daar ging de archiefwereld voor mij open. Ik ben vervolgens alle benodigde beroepsopleidingen in dit vakgebied gaan volgen.

In mijn vrije tijd hou ik erg van wandelen in de natuur en genieten van de vrijheid die je daar echt kunt beleven, de rust, de geuren, de dieren, geluiden om je heen. Dat heeft mij gedurende de coronatijd heel veel goed gedaan. Weinig mensen om je heen, de pure natuur beleven, en juist op dat soort momenten ga je nadenken over waar je staat en wat je eigenlijk het liefste zou willen doen in de toekomst en wat je zeker niet meer zou willen doen.

Niet alleen wandelen is een passie, maar creatief vaardig zijn is ook iets waar ik mij heel graag mee bezig kan houden. En dat kan van alles zijn, schilderen of het bouwen van een houten scheepsmodel. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan met allerlei klussen in huis, en dat is een voordeel als er een verbouwing om de hoek komt kijken.

Hai,

Wat leuk dat ik me aan je voor mag stellen. Ik ben Miriam, maar iedereen noemt me Mir. Ik ben opgegroeid in Brabant. Ik wist al op jonge leeftijd dat ik in de hulpverlening wilde gaan werken. Na mijn opleiding ben ik dan ook gelijk op een kindertehuis aan de slag gegaan. Toen we in 2001 naar Zeeland zijn verhuisd heb ik op de dagbehandeling 6-12 jaar een mooie tijd gehad om vervolgens als vestigingsmanager binnen de kinderopvang de uitdaging aan te gaan. Gelukkig mocht ik daar ook op de groep werken, want mijn grootste passie is het werken met kinderen en ouders. Nu klinkt dit als een vlekkeloos werkverleden, maar dat is niet helemaal het geval. Ik heb zeker moeilijke periodes gekend. Van nature ben ik iemand die hoge eisen aan zichzelf stelt, alles graag goed wil doen en dat heeft de nodige stress opgeleverd. In die periode heb ik de magische waarde van de natuur leren kennen. Wat kan ik daar tot rust en ontspanning komen, zo fijn. In Oostenrijk bleek dat nog sterker te werken; rugzak op en erop uit. Hoofd leeg, genieten van alles om me heen, actief bezig zijn. Zo werd het verlangen om hier ooit te gaan wonen steeds groter. Een droom is ontstaan.

Ik ben over het algemeen een bezige bij. In mijn vrije uren ben ik graag met mijn handen bezig; schilderen, meubels opknappen, klussen in huis als ik mijn creativiteit er maar in kan leggen. Met Edward trek ik er graag op uit in de natuur. Zo konden we vele uren op zoek gaan naar zwijnen of herten en de beloning als je die dan ziet is geweldig. Bergwandelen is mijn grootste passie, dan voel ik me echt gelukkig.

Daarnaast wordt ik ook erg blij van kinderen, ik vind het heerlijk met ze te spelen, dollen, een veilig gevoel te geven en wat je daar voor terug krijgt is van onschatbare waarde. Dit is in een notendop wie ik ben.