Weergaven: 41

Onze wandeltips

Obermillstatt via zwergsee

“Een goed te wandelen route vanuit ons huis”

Dit is een hele mooie wandeling die start vanuit ons huis. Via Starfach loop je richting Matzelsdorf en daarna door via de Gauglerhof camping richting Sappl. Daarna kun je via lammersdorf de route lopen naar de Zwergsee (staat op de bordjes aangegeven). Veel mooie uitzichten op de Millstättersee en de bergen onderweg. Deze route brengt je ook naar Obermillstatt en via een prachtig dorpje Klein Dombra weer naar Millstatt. Via Millstatt kun je over het wandel/fietspad langs het meer weer richting Döbriach teruglopen. De moeite waard! De plattegrond hiernaast laat de route zien vanaf Lammersdorf.

 

Brunnach, Sankt Oswald.

Een favoriet wandelgebied van ons! Vanuit Bad Kleinkirchheim kun je verder naar Sankt Oswald rijden. Bij de Brunnachbaan kun je gratis je auto parkeren. Vervolgens kun je met de bergbaan omhoog. Eenmaal boven heb je al een prachtig uitzicht. Er zijn verschillende tochten die je kunt lopen. ook kun je naar verschillende bergtoppen lopen, zoals de Mallnock, Pfannock, Klomnock en Falkert. De bordjes wijzen je de weg. Wij genieten elke keer opnieuw weer enorm van deze omgeving.

Panoramaweg.

Een heerlijke wandeling van 2 uurtjes, die gelijk start vanuit ons huis. Ook wel de Seeblickrunde genoemd. Wij lopen deze route regelmatig en het uitzicht op de Millstättersee vanuit Glanz blijft prachtig! Er staat een relaxstoel waar je uitgebreidt kunt pauzeren en genieten. Onderweg kom je ook nog een zitkuil tegen bij een boerderij. Hier staan de drankjes koud, de vergoeding doe je eenvoudig in een houten box. Door het bos loop je weer terug naar beneden.

Südufer Millstättersee

Vanuit ons huis start een mooie wandeling langs de zuidoever van de Millstättersee. Vooral op warme dagen is dit een heerlijke wandeling, omdat hij aan de schaduwkant ligt. Onderweg kun je een duik nemen dus zwemspullen mee. Bij Laggerhof kun je onder het genot van een drankje/hapje genieten van een prachtig uitzicht! Je kunt doorlopen tot Seeboden en daar de boot terug nemen of voor de echte lopers het meer rond, wat ongeveer 30 kilometer is. 

 

Maltatal.

Gemoedelijke wandeling naar Osnabrückerhütte.

Een echte aanrader is een dagje Maltatal. Vanuit Gmund rijdt je naar de Malta hochalmstrasse. Dit is een tolweg, maar met de kärntenkaart gratis. Deze prachtige route eindigt bij de Kölnbreinsperre. De hoogste stuwdam van Oostenrijk. Hier kun je overheen lopen. Voor degenen zonder hoogtevrees is het uitzicht platform airwalk een aanrader. Vanuit Kölnbreinsperre kun je langs het stuwmeer naar de Osnabrückerhütte wandelen. Dit is ongeveer 2 uur lopen. Geef je ogen de kost want je komt er regelmatig slangen tegen. Al met al een prachtige belevenis die je niet mag missen!

Goldeck

Met de Goldeckbahn net buiten Spittal an der Drau kun je helemaal naar het bergstation van de Goldeck en ook gratis met de Kärnten Card. Vanaf het bergstation zijn er verschillende wandelmogelijkheden en verschillende toppen die je kunt bereiken. Het uitzicht op de Millstättersee is adembenemend! Maar ook wanneer  er nevel in het dal hangt is het zicht op het wolkendek vanaf boven prachtig!

Erlacherhaus – Predigerstuhl

Een hele mooie wandeling die vlakbij Döbriach ligt, is de predigerstuhl vanuit het Erlacherhaus in het Langalmtal. Het Langalmtal is een smal dal vlakbij Döbriach, richting Kaning. (Je kunt het dal zelf te voet doen vanuit het Türkhaus, een hut langs de weg naar Kaning met een parkeerplaats.  Vanaf daar is ook een mooie wandeling te maken richting Erlacherhaus, zo’n 8 kilometer lang).

Wij hebben onze auto geparkeerd bij het Erlacherhaus aan het einde van het dal. De weg hierheen is een mautweg (kosten bedragen € 4,00). Vanuit het Erlacherhaus (waar je overigens heerlijk kunt eten) gaat de weg langzaam omhoog richting de Predigerstuhl. Onderweg kom je een leuke hut tegen waar je ook even kunt pauzeren en genieten van de mooie omgeving. vanaf deze hut klim je verder naar het kruis bij de Predigerstuhl. De terugweg gaat binnendoor om de Predigerstuhl en via een prachtig dal met een klein meertje (Nassbodensee) terug richting Erlacherhaus. 

 

Nockalmstrasse

17-10-2021

Op zondag 17 oktober zijn we vanuit Döbriach naar de Nockalmstrasse gereden. Met onze Kärnten Card konden we gratis doorrijden. De bochtige wegen brengen je naar verschillende uitgangspunten waar je de auto kunt parkeren om vervolgens te genieten van de prachtige uitzichten, één van de vele wandelingen kunt doen of genieten van een kop koffie, iets fris of een Oostenrijkse versnapering bij de verschillende hutten die je onderweg tegenkomt.

Het valt op hoe mooi de herfstkleuren zijn in oktober. Het weer is hier in de herfst ook nog prachtig en voor wandelaars en bergliefhebbers biedt deze omgeving in Karinthië vele mogelijkheden. Maar veel mensen weten dit waarschijnlijk nog niet. Wij willen jullie laten zien dat het allemaal mogelijk is!

Villach centrum

9-10-2021

Op zaterdag 9 oktober hebben we een dagje Villach centrum gedaan. Een mooie oude stad met een klein historisch centrum. Leuke winkeltjes en terrasjes om bijvoorbeeld heerlijk te genieten van een kop cappuccino. Deze stad heeft leuke binnendoor steegjes en mooie oude panden. Buitenom het centrum kun je ook de Villacher Alpengarten bezoeken, een botanische tuin met veel planten uit de Alpen. Vanuit Villach kun je ook naar Arnoldstein, ten zuiden van de stad, waar het drielandenpunt is van Oostenrijk (Karinthië), Italië en Slovenië.

Döbriach in de winter

Ook tijdens de winter kan Döbriach veranderen in een witte sprookjeswereld. Voor korte wandelingen kun je bijvoorbeeld vanaf ons huis richting de Millstättersee lopen via de Riederbach die achter ons huis loopt. Of je kunt richting Radenthein lopen via de Juwelenweg. Met sneeuwschoenen kun je ook naar Glanz lopen via de Panoramaweg. 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.