Onze wandeltips

Herfstaanbieding 2022!

“Goldener Wander-herbst auf der Glocknerstrasse”

Heerlijk 8-daagse kaart voor een bedrag van € 53,00 om elke dag vanuit verschillende startpunten heerlijk te kunnen genieten van de hefstkleuren en de prachtige uitzichten op de Grossglockner!

Deze aanbieding is geldig tot eind oktober, begin november, dus einde seizoen 2022. 

Goldeck

Met de Goldeckbahn net buiten Spittal an der Drau kun je helemaal naar het bergstation van de Goldeck en ook gratis met de Kärnten Card. Vanaf het bergstation zijn er verschillende wandelmogelijkheden en verschillende toppen die je kunt bereiken. Het uitzicht op de Millstättersee is adembenemend! Maar ook wanneer  er nevel in het dal hangt is het zicht op het wolkendek vanaf boven prachtig!

Erlacherhaus – Predigerstuhl

Een hele mooie wandeling die vlakbij Döbriach ligt, is de predigerstuhl vanuit het Erlacherhaus in het Langalmtal. Het Langalmtal is een smal dal vlakbij Döbriach, richting Kaning. (Je kunt het dal zelf te voet doen vanuit het Türkhaus, een hut langs de weg naar Kaning met een parkeerplaats.  Vanaf daar is ook een mooie wandeling te maken richting Erlacherhaus, zo’n 8 kilometer lang).

Wij hebben onze auto geparkeerd bij het Erlacherhaus aan het einde van het dal. De weg hierheen is een mautweg (kosten bedragen € 4,00). Vanuit het Erlacherhaus (waar je overigens heerlijk kunt eten) gaat de weg langzaam omhoog richting de Predigerstuhl. Onderweg kom je een leuke hut tegen waar je ook even kunt pauzeren en genieten van de mooie omgeving. vanaf deze hut klim je verder naar het kruis bij de Predigerstuhl. De terugweg gaat binnendoor om de Predigerstuhl en via een prachtig dal met een klein meertje (Nassbodensee) terug richting Erlacherhaus. 

 

Nockalmstrasse

17-10-2021

Op zondag 17 oktober zijn we vanuit Döbriach naar de Nockalmstrasse gereden. Met onze Kärnten Card konden we gratis doorrijden. De bochtige wegen brengen je naar verschillende uitgangspunten waar je de auto kunt parkeren om vervolgens te genieten van de prachtige uitzichten, één van de vele wandelingen kunt doen of genieten van een kop koffie, iets fris of een Oostenrijkse versnapering bij de verschillende hutten die je onderweg tegenkomt.

Het valt op hoe mooi de herfstkleuren zijn in oktober. Het weer is hier in de herfst ook nog prachtig en voor wandelaars en bergliefhebbers biedt deze omgeving in Karinthië vele mogelijkheden. Maar veel mensen weten dit waarschijnlijk nog niet. Wij willen jullie laten zien dat het allemaal mogelijk is!

Villach centrum

9-10-2021

Op zaterdag 9 oktober hebben we een dagje Villach centrum gedaan. Een mooie oude stad met een klein historisch centrum. Leuke winkeltjes en terrasjes om bijvoorbeeld heerlijk te genieten van een kop cappuccino. Deze stad heeft leuke binnendoor steegjes en mooie oude panden. Buitenom het centrum kun je ook de Villacher Alpengarten bezoeken, een botanische tuin met veel planten uit de Alpen. Vanuit Villach kun je ook naar Arnoldstein, ten zuiden van de stad, waar het drielandenpunt is van Oostenrijk (Karinthië), Italië en Slovenië.

Döbriach in de winter

Ook tijdens de winter kan Döbriach veranderen in een witte sprookjeswereld.