Weergaven: 188

Belevenissen

Nockalmstrasse

Eén van de mooiste alpenwegen van Karinthie is toch wel de Nockalmstrasse. Het is een 35 kilometer lange weg door de bergen, en loopt vanuit het noorden bij de plaats Innerkrems tot aan de zuidelijke plaats Ebene Reichenau. Tijdens een prachtige rit met wel 52 haarspeldbochten wordt je getrakteerd op een aantal indrukwekkende uitzichten en leer je de mooiste plekjes kennen van het Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze weg af te leggen, met eigen vervoer of met de bus. Het is echt de moeite waard om deze route een keer te doen, anderen noemen het ook wel de “Nocky Mountains”, vanwege de prachtige panoramische uitzichten en de overweldigende mooie natuur.

Meer over deze route vind je hier: https://www.nockalmstrasseat/na/de/index

Millstättersee Höhensteig

Voor de echte bergwandelaar(s) is de Millstattersee Hohensteig een echte uitdaging. Deze middelzware wandeltocht loopt helemaal om de Millstattersee heen en het is een route van zo’n 200 kilometer lang die van top tot top om het meer loopt. In totaal 13 dagen kun je deze route bewandelen waarvan de etappes tussen de 4 en 8 uur duren. Tijdens deze tocht kom je langs 8 bijzondere punten. Eén van deze punten is de Grannattor. Deze poort bovenop de berg is van puur graniet uit de bergen gemaakt. Andere punten zijn:

 

  1. 3-Tälerblick
  2. Mottenstein
  3. Auf den Spuren der Salamanca
  4. Steinerer Tisch
  5. Bewachter Stein
  6. Der Weltenberg Mirnock
  7. Gipfel der Kraft
  8. Sternenbalkon

 

Voor meer informatie klik hier: https://www.indebergen.nl/bezienswaardigheden/42-millstattersee-hohensteig/

Vakantie in Döbriach

De Millstättersee in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië is één van de populairste meren voor een heerlijke vakantie aan het water temidden van de bergen. Het meer is zo’n 12 kilometer lang en maximaal 1,5 kilometer breed. Je kunt er zwemmen, diverse watersporten beoefenen zoals o.a. kajakken, zeilen, windsurfen, waterskiën en wakeboarden. Er zijn een aantal publieke stranden aanwezig en sommige hotels, appartementen en campings beschikken over een eigen badstrand. Voor het huren van materiaal- en boten kun je terecht bij camping Burgstaller, Strandbad Sittlinger en Charly’s See Lounge.

Niet onbelangrijk om hier te benoemen is het 28 kilometer lange fietspad dat om de Millstättersee loopt. Voor het huren van mountainbikes, fietsen en e-bikes kun je op verschillende plaatsen terecht in Döbriach.

Voor meer informatie klik hier: https://www.indebergen.nl/vakantie/oostenrijk/karinthie/dobriach/

Ski- en wandelgebied Bad Kleinkirchheim & St. Oswald

Het ski-gebied Bad Kleinkirchheim leent zich uitstekend voor een prachtige wintersportvakantie. Het gebied is binnen 20 minuten bereikbaar vanuit Döbriach. Vanuit hier vertrekt er ook een ski-bus op geregelde tijden naar het gebied. In Bad Kleinkirchheim is er 103 kilometer aan pistes en er bevinden zich ongeveer 22 liften. Je kunt er skiën en snowboarden. Meer informatie over de wintersport in Bad Kleinkirchheim kun je hier vinden: https://www.skiresort.nl/skigebied/bad-kleinkirchheim/

Bad Kleinkirchheim heeft echter nog meer te bieden zoals een sport- en wellness cultuur waaraan het plaatsje ook haar naam te danken heeft “Bad”…en honderden kilometers aan wandelroutes op verschillende niveaus. Ook in de zomer is het zeker de moeite waard om hier activiteiten te beoefenen in de prachtige natuur. Meer informatie vindt je hier: https://www.indebergen.nl/vakantie/oostenrijk/karinthie/bad-kleinkirchheim/

Wandelen in Döbriach

Ben je een echte berggeit? Hou je van urenlange wandelingen in de natuur, het opsnuiven van de geuren en genietend van de mooie uitzichten? Dan ben je in Döbriach aan het goede adres. In en rondom Döbriach is er een aanbod van honderden kilometers aan (gemarkeerde) wandelpaden van verschillende niveaus. Het voordeel van Döbriach is dat je niet ver hoeft te gaan voor een ander wandelparadijs, de Nockberge, het Nationaal Park & Biosphärenpark. Er zijn hier meerdaagse wandelroutes, speciale wandelingen voor het gezin en mooie dagtochten mogelijk. Wil je meer informatie hierover? Kijk dan even hier: https://www.indebergen.nl/vakantie/oostenrijk/karinthie/dobriach/

Bezoek aan Villach

De tweede grootste stad van Karinthië

De stad ligt vlak bij de Ossiachersee, een groot bergmeer met ook veel recreatiemogelijkheden. Het ligt niet ver van de Millstättersee, het is echt de moeite waard om deze stad eens te bezoeken tijdens je vakantie. De stad heeft een mooi historisch centrum en veel huizen zijn in pasteltinten geschilderd. Prachtig om te zien! Wil je meer weten over Villach?
Kijk dan hier eens:
https://www.bezoekoostenrijk.nl/karinthie/villach-de-tweede-stad-van-karinthie/